Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

Στολίδια για τα μαλλιά

Η άνοιξη εδώ και καιρό έχει κάνει την εμφάνιση της-ημερολογιακά τουλάχιστον. Ο χειμώνας έμεινε πίσω και τα χοντρά, ζεστά νήματα έδωσαν τη θέση τους σε δροσερά, μαλακά βαμβακερά.

Εκτός από τα ανοιξιάτικα σκουφάκια-που θα παρουσιάσω σε επόμενη ανάρτηση-τον τελευταίο καιρό φτιάχνω στολίδια για τα μαλλιά. Επίτηδες δεν τα ονομάζω "στέκες", "κοκκαλάκια" ή κάτι άλλο, γιατί δε θεωρώ πως σκοπό έχουνε να στηρίξουν τα μαλλιά. Σκοπό έχουνε-πιστεύω-να αναδείξουν μικρά, χωρίς μαλλιά κεφαλάκια ή να γίνουν μέρος ενός περίτεχνου χτενίσματος για πιο μεγάλα κοριτσάκια...

Σήμερα θα σας δείξω ένα δείγμα από αυτά τα στολίδια, που έχω πλέξει το τελευταίο διάστημα. Τα χρώματα πολλά και οι αποχρώσεις τους ακόμα περισσότερες, τα σχέδια αμέτρητα, οπότε βάζοντας λίγη φαντασία, μπορεί κάποιος να φτιάξει αριστουργήματα!

Με ένα χαρούμενο λουλούδι

Το νήμα είναι βαμβακερό, πλένεται, κατά προτίμηση στο χέρι και στεγνώνει-όπως όλα τα πλεχτά-σε επίπεδη επιφάνεια. Ποτέ δεν αφήνουμε το πλεχτό μας να "κρεμάσει" από μια απλώστρα, γιατί με μαθηματική ακρίβεια θα ξεχειλώσει και θα χάσει το σχήμα του...Αναλυτικά θα τα πούμε σε επόμενη ανάρτηση!

Με δυο φράουλες
 Η βάση για κάθε κορδέλα μπορεί να είναι με πλέξη "δίχτυ" όπως εδώ...

Με ένα τριαντάφυλλο και δυο φύλλα
 ή με σταθερή πλέξη, όπως εδώ...

Με πεταλούδα και χάντρες
Πιστεύω ότι είναι κατάλληλα για καθημερινή χρήση, αλλά και για πιο ιδιαίτερες εμφανίσεις!Χαίρομαι πολύ και είναι τιμή για μένα όταν μου τα ζητάνε για βάφτιση!

Με δυο τριαντάφυλλα
  Σύντομα θα σας δείξω και κάποια ακόμα σχέδια που αγαπώ και πλέκω!

Με ένα τριαντάφυλλο
Πώς σας φαίνονται;Περιμένω τις εντυπώσεις και τα σχόλια σας!

Να έχουμε ένα Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση, με υγεία για όλους!Και πολλά χαμόγελα!

9 σχόλια:

  1. Είναι υπέροχα, το ένα πιο όμορφο απ' τ' άλλο! Να μας γράψεις οδηγίες "φροντίδας"!
    (πολύ όμορφη παρουσίαση - ωραία ιδέα για δωράκια!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι οδηγίες φροντίδας είναι στα άμεσα σχέδια, είναι σημαντικό κομμάτι στη "ζωή" εντός πλεχτού!Σε ευχαριστώ πολύ και χαίρομαι που σου αρέσουν Στέλλα. Σημαίνει πολλά για μένα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολλά συγχαρητήρια μεγειά το καινούριο ιστολόγιο, είναι φανταστικά τα στολίδια για τα μαλλάκια των μικρών μας κοριτσιών, ευχές για την πιο γλυκιά και ελπιδοφόρα Λαμπρή, φέτος την Ανάσταση να έχετε όλοι υγεία και να περάσετε καλά! Φιλιά στην οικογένεια και σε σένα προσωπικά, Έφη και Ιουλιέτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πάρα πολύ ωραία και πρωτότυπα!!!Καλή Ανάσταση με υγεία! Να ξεκουραστείς όσο μπορείς γιατί μετά το Πάσχα έρχονται τρελές παραγγελίες!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Είναι πανέμορφα ολα.!!!Καλή Ανάσταση.!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εύχομαι το Άγιο Φως να γεμίσει την καρδιά σου ζεστασιά,αγάπη και πίστη για ένα καλύτερο μέλλον. ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Είναι πολύ γλυκά όλα τους!! Καλό Πάσχα σου εύχομαι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σας ευχαριστώ πολύ όλους!Καλή Ανάσταση να έχουμε, με υγεία πάνω από όλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή