Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

Νήματα


Πώς περνάει έτσι ο καιρός; Μόνο εμένα μου φαίνεται ότι δεν παίρνω χαμπάρι το πόσο γρήγορα;Συνειδητοποίησα πότε έκανα την τελευταία μου ανάρτηση και έπαθα ένα μικρό σοκ. 

Πολλά μεσολάβησαν από τότε....Το πιο σημαντικό ήταν ότι επισκεφτήκαμε την αδερφή μου που ζει με την οικογένεια της στο εξωτερικό. Μόλις έφερε στον κόσμο το δεύτερο μωράκι της, ένα κοριτσάκι και ζήσαμε στιγμές οικογενειακής χαράς. 

Φυσικά, δε θα μπορούσα να μην επισκεφτώ κατάστημα με νήματα και είδη για πλέξιμο...Χάθηκα μέσα στα διαφορετικά νήματα, στα χρώματα, στις ποιότητες, τα άγγιζα (κυρίως αυτό, έχω μια μανία να τα χαϊδεύω για να δω πόσο απαλά είναι), τα φανταζόμουν σε τελική μορφή πλεκτών. Τα ήθελα όλα!Κάτι τέτοιο ήταν βέβαια αδύνατο, οι ποιότητες ήταν αμέτρητες, είχε πάρα πολλές που δεν τις είχα ξαναδεί. Στο μέρος που μένω, βρίσκω ελάχιστες ποιότητες και έτσι πέρασα πολλές ώρες στις επισκέψεις μου στο κατάστημα να τις βλέπω και να τις παρατηρώ...

Πήρα κάποια νήματα, προτίμησα να πάρω 1-2 από διαφορετικές ποιότητες για να πειραματιστώ. 

Δυο από τα πιο "συμβατά" που πήρα ήταν αυτά τα βαμβακερά, ίδια μάρκας, αλλά τα πήρα σε πάχος dk και chunky. Πήρα 5 χρώματα από το chunky και 4 από το dk (στη φωτογραφία φαίνονται τα 3). 

Βαμβακερό chunky

Βαμβακερό dk
 Στις παρακάτω φωτογραφίες, σε κοντινό πλάνο, φαίνεται ίσως η διαφορά στο πάχος που έχουν αυτά τα νήματα.


dk
chunky
Εκτός από αυτά, πήρα και κάποια οργανικά βαμβακερά. Καιρό ήθελα να τα δοκιμάσω και στην Αγγλία είναι ο παράδεισος του οργανικού, στα πάντα, από φαγητό μέχρι ρούχα, οπότε τώρα βρήκα την ευκαιρία μου! Στις φωτογραφίες φαίνονται δυο από τα χρώματα πήρα. 



Οργανικό βαμβάκι


Ίδια μάρκα με το οργανικό είναι και αυτά τα δυο χρώματα


που έχουν 70% βαμβάκι, 15% βισκόζη, 10% λινό και 5% μετάξι. Είναι σούπερ απαλά και τα διάλεξε η (μεγαλύτερη) κόρη μου-τα χρώματα και το συνδυσμό τους, όχι την ποιότητα.

Εκτός από παράδεισος των οργανικών, η Αγγλία είναι επίσης παράδεισος της ανακύκλωσης και κατά συνέπεια και των ανακυκλωμένων προϊόντων. Μπορείς να αγοράσεις πολλά αντικείμενα πάνω στα οποία αναφέρεται "from recycled..." και μπορείς επίσης να αγοράσεις ΚΑΙ νήματα από ανακυκλωμένα υλικά. 

Τα συγκεκριμένα είναι από 100% ανακυκλωμένο βαμβάκι 


το ίδια και αυτά

Εκτός από όλα αυτά, πήρα και άλλα, τα οποία εν καιρώ θα σας δείξω...

Περιττό να πω ότι με έπιασε ένας καταιγισμός από ιδέες τις οποίες θέλω  κάπου να τακτοποιήσω γιατί διαφορετικά θα γίνει έκρηξη μέσα στο στο κεφάλι μου. Έχω ήδη ξεκινήσει (και τελειώσει) κάποια projects και θα ακολουθήσουν ακόμα αρκετά!

14 σχόλια:

  1. Ζηλεύωωωωωωω!!!!
    Εδώ οι επιλογές είναι τόσο περιορισμένες, ειδικά στην επαρχία!!!!!!!!
    Οι τιμές όμως φαντάζομαι στα ύψη, ακόμη και στην Αγγλία...... (είχα δοκιμάσει να αγοράσω ονλάιν, αλλά ήταν ασύμφορο...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γαλήνη, αλήθεια, οι τιμές είναι στα ύψη, κι εγώ που προσπάθησα να αγοράσω online παλιότερα, ήταν ασύμφορα, αλλά το κυριότερο:εγώ θέλω να ξέρω την υφή. Δεν έχουν π.χ. όλα τα βαμβάκια την ίδια υφή, εκεί είχε βαμβακερά από δεκάδες μάρκες, σε κάθε μάρκα είχε και διαφορετικό τύπο από βαμβάκι, γενικά χάος. Οπότε δεν το τολμούσα να αγοράσω κάτι με τόσα λεφτά και να μη μου αρέσει...Εγώ πάω και τα χαϊδεύω πριν αγοράσω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φενια, όσες φορές αγόρασα ονλάιν, ήξερα τις μάρκες (δλδ τις είχα ξαναχαιδέψει :) ) και δεν δίστασα να τις αγοράσω απο το ίντερνετ...
      Επίσης, καμιά φορά ξέρεις. Ε, πόσο διαφορετικό να είναι ένα μερσεριζέ βαμβάκι απο ένα άλλο?
      Επίσης, εμένα μου αρέσουν οι εκπλήξεις :) Να ανοίγεις το κουτί και να μην ξέρεις τι σε περιμένει.....

      Διαγραφή
  3. πολυ ομορφα χρωματα..καλες και ομορφες δημιουργιες..περριμενουμε..τα φιλια μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Βρε κορίτσια πείτε με υπερβολική, αλλά ούτε και στην Αθήνα δεν βρίσκω αυτό που θέλω όσον αφορά στο πάχος του νήματος. Ας πούμε 100% βαμβάκι για 5mm βελονάκι δεν βρίσκω πουθενά. Ζηλεύω ζηλεύω ζηλεύω που συνδύασες ένα ταξίδι με οικογενειακές στιγμές και ψώνια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ απόλυτα... Έψαχνα chunky για 5-6 βελονάκι και δεν βρήκα ΤΙΠΟΤΑ!!!!

      Διαγραφή
  5. Τι ωραία! Καλές δημιουργίες! Είμαι σίγουρη ότι θα μας καταπλήξεις πάλι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πανέμορφα νήματα και τα χρώματα καταπληκτικά!!!Καλές δημιουργίες και περιμένουμε να τις δούμε!!!Φιλάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. σε ζηλεύωωωωωωωωω.....μένω στην Αλεξανδρούπολη και δεν μπορώ να βρω τίποτα!!!!Θέλω να πλέξω και δεν ξέρω που να βρω νήματα!!!!!Πολύ ωραία πράγματα.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Με Θέληση, υπομονή και επιμονή, μεράκι και φαντασία και με συνδιασμό την ποικιλία των χρωμάτων και της καλής ποιότητας των υλικών, μπορείς να αναδείξεις Τ Ε Λ Ε Ι Ε Σ χειροκατασκευές!!!!! Η ΧΑΡΑ της ΔΗΜΙΟΥΓΙΑΣ σου ανοίκει!!! Σ Υ Γ Χ Α Ρ Η Τ Η Ρ Ι Α!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλημέρα Φωτεινή.
    Προσκλήσεις και βουλοκέρι από τα χεράκια σου ε;; Χρονοβόρα διαδικασία αλλά σίγουρα αξίζει.
    Σ' ευχριστώ πολύ για τις επισκέψεις και τα καλά σου λόγια.
    Να έχεις μια όμορφη Κυριακή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πρέπει να σου πω ότι και γω κάποτε προσπάθησα να μάθω να μπλέκω χωρίς καμία επιτυχία! Μπράβο, φτιάχνεις πολύ ωραία πράγματα. Δεν μπορείς να φανταστείς πόσο εκτιμώ το χειροποίητο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Τι ομορφα νηματακια.... περιμενω να δω τι θα βγουν απο τα χρυσα σου χερακια....
    Φιλια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή