Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

Σκουφο-κασκόλ

Στα Αγγλικά ονομάζεται hood, στα ελληνικά είναι κουκούλα, αλλά η λέξη κουκούλα δε μου κολλάει πολύ καλά, έτσι το ονόμασα σκουφο-κασκόλ!

Σήμερα θα σας δείξω δυο που έχω φτιάξει και σύντομα θα σας δείξω και σε άλλα χρώματα και παραλλαγές. Και με σχέδια!

Το καφέ είναι με τρία κουμπιά που ανοίγουν για μεγαλύτερη ευελιξία.




Το γκρι είναι κλειστό μπροστά, φοριέται δηλ. περνώντας το από το κεφάλι, σα μπλούζα.



 Όταν κατέβει ο σκούφος, μένει σαν κασκόλ γύρω από το λαιμό του παιδιού. Μπροστά έχει ένα κουμπί, το οποίο όμως είναι απλά διακοσμητικό, δεν ανοίγει και δε συγκρατεί τίποτα. Αναλόγως του χρώματος του, δίνει διαφορετικό "τύπο"!


Το γκρι το έκανα πιο "μαζεμένο", το καφέ πιο πλούσιο. Και τα δυο κάνουν άνετα στη μικρή μου κόρη (19 μηνών) (στη μεγάλη-4 ετών- το καφέ είναι άνετο, το γκρι λίιιιγο μικρό) και τελικά νομίζω ότι προτιμώ το πιο πλούσιο, να πέφτει πιο άνετο και χαλαρό γύρω από το λαιμό. Φυσικά μπορεί να γίνει χωρίς αυτάκια, αν και προσωπικά τα βρίκω πολύ χαριτωμένα!

Νομίζω μόλις βρω χρόνο, θα μου φτιάξω και μένα!Για την ώρα έχουν άλλα προτεραιότητα!

Θα χαρώ να ακούσω τις εντυπώσεις σας! 

11 σχόλια:

  1. Πάρα πολύ μου αρέσουν! Τα αυτάκια κράτα τα! Αυτό το σκουφο-κασκόλ είναι πολύ μόδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Λοιπόν, εχω πεθανει από τη ζηλια μου! Πρεπει να μαθω να πλέκω, για να μαθω να φτιαχνω ολα αυτα τα ωραια που φτιάχνεις...ουφ, να και σε κάτι που η ανεργία θα μας βγει σε καλο.
    Μπράβο σου, 1000000000 μπράβο :)
    υ.γ. Αν κάποια ξερει τα βασικά του πλεξιματος, τα πολύ βασικά ομως με δυο βελόνες, πόσο της παιρνει για να φτασει σε ενα επίπεδο του να φτιαξει αυτό; ή τα γαλοτσακια; 2 χρονια ας πούμε; :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλησπέρα!!Αρχικά να χαίρεσαι τα παιδάκια σου :) Είναι πολύ όμορφα και τα δύο σκουφο-κασκολ, μήπως είναι εύκολο να μας πεις πως τα έφτιαξες; Ευχαριστώ εκ των προτέρων :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα και σε ευχαριστώ!Βασίστηκα σε αυτό http://www.ravelry.com/patterns/library/the-baylie-bear-cowl και έκανα κάποιες δικές μου τροποποιήσεις. :)

      Διαγραφή
    2. Ευχαριστώ πάρα πολύ :)

      Διαγραφή
  4. Καλησπερα απο Χανια...επειδη δεν το χω το αθλημα κ ειναι υπεροχα,ηθελα να ρωτησω αν φτιαχνεις για τριτους κ ποσο κοστιζουν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλημέρα.μηπως υπάρχει κάποιο βιντεακι το πώς γίνεται;;;ψάχνω αλλά σχεδόν όλα ειναι στα ξένα...είμαι αρχαρια και το βίντεο θα με βοηθήσει πολύ!!!πάντως είναι πολύ όμορφο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλημέρα.μηπως υπάρχει κάποιο βιντεακι το πώς γίνεται;;;ψάχνω αλλά σχεδόν όλα ειναι στα ξένα...είμαι αρχαρια και το βίντεο θα με βοηθήσει πολύ!!!πάντως είναι πολύ όμορφο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή