Παρασκευή, 22 Φεβρουαρίου 2013

Απαντήσεις σε ερωτήσεις

Με ρωτάτε πολύ συχνά για τις πλέξεις που χρησιμοποιώ στα εργόχειρα μου, για το νούμερο στο βελονάκι, για το πάχος του νήματος, από πού αγοράζω νήματα. Ακόμα και γιατί δε φτιάχνω δικά μου βιντεάκια. Σε αυτή την ανάρτηση θα προσπαθήσω να σας απαντήσω σε όλα αυτά.

Πλέκω από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου. Έμαθα από τη μαμά μου και ευελπιστώ μια μέρα να μάθω στα παιδιά μου. Έπλεκα ακόμα και όταν όλες οι φίλες μου με αποκαλούσαν "γιαγιά" και γελούσαμε. Με ξεκούραζε. Έχω περάσει περιόδους που δεν έπλεκα, αλλά κυρίως από τότε που γέννησα τα παιδιά μου, πλέκω μανιωδώς. Πλέον το πλέξιμο έχει γίνει "μόδα", το Διαδίκτυο βοηθάει πολύ ακόμα και κοπέλες που πριν δεν είχαν καμία επαφή με το πλέξιμο, να μάθουν να πλέκουν και να   παρουσιάζουν δημόσια τα εργόχειρα του. 

Με μια πρόχειρη αναζήτηση στο youtube μπορεί κάποιος να βρει εκατοντάδες βιντεάκια με οδηγίες για τις πλέξεις, από τις βασικές, μέχρι τις πολύ σύνθετες. Επίσης, κυκλοφορούν πάρα πολλά σχέδια, πολλά από τα οποία μπορείς να αγοράσεις online. Άρα, η απάντηση στο ερώτημα γιατί δεν κάνω βιντεάκια δικά μου, είναι απλή:δε νιώθω ότι έχω κάτι να προσφέρω στην "πλεκτική" κοινότητα. Καθένας μπορεί να βρει ό,τι μπορεί να φανταστεί!

Οι βασικές πλέξεις, παρουσιάζονται πολύ αξιόλογα από την DzCrochetCreations (όλοι οι όροι είναι στα Αμερικάνικα).

chain (ch) : http://www.youtube.com/watch?v=quZ8nCOiU-I
single crochet (sc) : http://www.youtube.com/watch?v=mUocAoyjBDc
half double crochet (hdc) : http://www.youtube.com/watch?v=7la2kqabSeQ
double crochet (dc) : http://www.youtube.com/watch?v=4c-wosUW4w8

Με αυτές τις πλέξεις μπορείς να κάνεις θαύματα. Όρεξη και διάθεση να υπάρχει, καθώς και φαντασία!Η συγκεκριμένη κοπέλα, παρουσιάζει και άλλες πλέξεις και σχέδια σε βιντεάκια, τα οποία μπορείτε να βρείτε στο κανάλι της στο youtube.

Για το νούμερο που χρησιμοποιώ στο βελονάκι: όλα. Ανάλογα το νήμα χρησιμοποιώ το βελονάκι που ξέρω ότι θα μου δώσει το αποτέλεσμα που θέλω. Τυχαίνει δηλ. πολλές φορές να χρησιμοποιώ για το ίδιο νήμα, διαφορετικό νούμερο στο βελονάκι. Εξαρτάται από το αποτέλεσμα που θέλω να έχω. Είναι θέμα εμπειρίας θα έλεγα σε μεγάλο βαθμό.

Στο ερώτημα από πού αγοράζω νήματα και αν έχω κάποιο Διαδικτυακό κατάστημα από το οποίο ψωνίζω, η απάντηση είναι ότι αγοράζω από τοπικά καταστήματα της περιοχής μου. Δε μένω ούτε Αθήνα, ούτε Θεσσαλονίκη, αλλά βρίσκω πολλά νήματα και με καλύπτουνε μαγαζιά που είναι στην επαρχιακή πόλη που μένω ή στην ευρύτερη περιοχή. Σε επισκέψεις μου στη Θεσσαλονίκη, μπορεί να αγοράσω και από εκεί, αλλά αυτό συμβαίνει σπάνια.

Τέλος με ρωτάτε από πού αγοράζω τα κουμπώματα για τα πορτοφολάκια που φτιάχνω. Στο Διαδίκτυο!Εκεί μπορείς να βρεις τα πάντα!!!

Σας ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη και την τιμή που μου κάνετε να βλέπετε τα σχέδια μου, να μου γράφετε τα σχόλια σας δημόσια ή σε μήνυμα, ακόμα και να σας εμπνέω πολλές φορές!Ειλικρινά, μέσα από την καρδιά μου, σας ευχαριστώ!

Ελπίζω καθένας/καθεμία, να βρει και να κάνει ό,τι τον ευχαριστεί. Καλή συνέχεια σε ό,τι κάνετε και καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου