Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014

Βρεφικά κουκούλια

Ένα νεογέννητο είναι από μόνο του μια υπέροχη εικόνα. Ένα νεογέννητο σε ένα κουκούλι είναι νομίζω ένα από τα πιο γλυκά πράγματα που μπορείς να κοιτάς για ώρες.

Η πρώτη μου επαφή μαζί τους ήρθε λίγους μήνες πριν γεννήσω το τρίτο μου μωρό, το γιο μου. Μόλις τα είδα, κατάλαβα ότι θέλω να φτιάξω ένα τέτοιο για το γιο μου. Και φυσικά το έφτιαξα. Το ήθελα σε λευκό και να έχει κάτι μπλε (μετά από δυο κορίτσια δε με αδικείται ε;)

Τη λατρεύω αυτή τη φωτογραφία, τόσο γλυκά που κοιμάται μέσα στο κουκούλι του:

Λατρεύω και αυτές τις φωτογραφίες, 10 μέρες μετά τη γέννηση του μικρού μου,  που έβγαλε για την οικογενειακή φωτογράφηση ο φωτογράφος του Alegria Photography
Φωτογραφία από Alegria Photography

Φωτογραφία από Alegria Photography

Μετά από εκείνο το κουκούλι, ακολούθησαν κι άλλα. Όλα για νεογέννητα, μέχρι 3 μηνών περίπου.

Σε λευκό με ρίγες κίτρινες, πορτοκαλί, πράσινες και κόκκινες:


Σε γαλάζιο με μπλε σκούρες λεπτομέρειες: 

Σε ροζ με μεγάλα κίτρινα αστέρια. Το σκουφάκι είναι με αντίστροφα χρώματα:


Σε λευκό με ροζ και κουμπάκια που κλείνουν: 

Σε γκρι με κόκκινο, με κορδέλα αντί για σκουφάκι και καρδούλες. Η μαμά που μου το ζήτησε μου είπε να το κάνω όπως θέλω εγώ και κέντησα πάνω του ημερομηνία γέννησης, βάρος και ύψος κατά τη γέννηση. Έτσι αυτό το κουκούλι θα παραμείνει σίγουρα ένα όμορφο αναμνηστικό για το μωράκι.

Όμως επειδή το νεογέννητο μωράκι έχει και αδερφούλα, φρόντισα να φτιάξω και ένα ακόμα κουκούλι, πιο μικρό, για την κούκλα της "μεγάλης" αδερφής, για να νιώθει και αυτή ότι κάνει ό,τι και η μαμά της.

Τα κουκούλια είναι ζεστά, είναι όμορφα, είναι απαλά, αγκαλιάζουν το νεογέννητο και το ζεσταίνουν. Για μένα όμως είναι πολλά παραπάνω. Κοιτάω τώρα το κουκούλι του γιου μου και αναρωτιέμαι πότε ήταν τόσο μικρός που χωρούσε εκεί μέσα.....Μια μέρα ίσως το αναρωτηθεί κι εκείνος, βλέποντας τις φωτογραφίες του. 

Αν θέλετε κι εσείς να έχετε το δικό σας μοναδικό κουκούλι για το νεογέννητο σας ή για δώρο, στείλτε μου mail στο plegmena.apo.ta.xeria@gmail.com. Όλα τα κουκούλια είναι από υποαλλεργικό νήμα που δεν ερεθίζει το ευαίσθητο δέρμα του μωρού, δεν τσιμπάει και πλένεται στο πλυντήριο, σε ένα ελαφρύ πρόγραμμα. Μη χρησιμοποιείται στεγνωτήριο για τα κουκούλια. Φτιάχνονται σε ό,τι χρώμα θέλετε, με ή χωρίς στολίδια, σε μεγέθη για μέχρι 6 μηνών-πάνω από τους 6 μήνες το μωρό είναι αμφίβολο αν θα το δεχτεί. 

4 σχόλια: