Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013

Πλεγμένα από τα χέρια μου

Λίγες σκέψεις και μια γρήγορη ανάρτηση.

Όταν δυο χρόνια πριν αποφάσισα να ανοίξω τη σελίδα μου στο fb, έψαχνα για ένα όνομα που κάτι θα σημαίνει και που θα είναι ελληνικό. Το όνομα "Πλεγμένα από τα χέρια" ήταν αρχικά "Μπλεγμένα με αγάπη", μετά "Πλεγμένα με αγάπη" και τελικά "Πλεγμένα από τα χέρια". Είναι ελληνικό.

Αλλά σημαίνει και κάτι. Κάτι βασικό. Όλα όσα φτιάχνω είναι πλεγμένα από τα χέρια, πραγματικά. Με τον παραδοσιακό τρόπο. Με βελονάκι ή βελόνες και νήμα. Και χέρια. Όχι με μηχανές, ούτε μύλους που γυρίζουν με ένα μοχλό, ούτε αγοράζω έτοιμα κομμάτια από πλεκτά μηχανής, τα οποία διακοσμώ. Είναι όλα πραγματικά πλεγμένα από τα χέρια μου.

Από την πιο απλή κορδέλα,






μέχρι το πιο σύνθετο σκουφάκι



 και από την πιο μικρή κουδουνίστρα μέχρι


το πιο πολύπλοκο κουκλάκι,








είναι όλα πλεγμένα από τα χέρια μου. Μέσα σε κάθε πόντο περνάω αγάπη, μεράκι, όρεξη και καλή διάθεση. Κάθε φορά που πλέκω, ειδικά κάτι που μου ζητήσατε, σκέφτομαι τον παραλήπτη και στέλνω αγάπη. Εύχομαι και ελπίζω να τη λαμβάνετε.

Το πλέξιμο είναι διασκέδαση, είναι χαρά, είναι ψυχοθεραπεία. Αλλά επειδή αρχίζει να γίνεται και μόδα, όποιος ξεκινάει τώρα, ας έχει στο μυαλό του: δεν έχει σημασία να τελειώσεις ένα πλεκτό στα γρήγορα. Η ομορφιά είναι στον κάθε πόντο που θα πλέξεις, στο χρόνο που θα αφιερώσεις. Αν είναι να το φτιάξει μηχανή και εγώ να το διακοσμήσω, χάνει την ουσία του. Δεν είναι πλέξιμο, είναι διακόσμηση.

Σας ευχαριστώ....

3 σχόλια:

  1. Xρόνια Πολλά και πάντα τέτοια!Το χειροποίητο άλλωστε,όσο και αν κουράζει,όσο και αν σε κρατάει βράδια ξύπνια,αξίζει τόσο πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χρονια πολλα και καλα και παντα να πλεκετε τα ομορφα που μας δειχνετε στην σελιδα σας. Και παλι χρονια πολλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. τέλεια,τέλεια,τέλεια!!!!!!Είναι τόσο δύσκολα όλα αυτά που φτιάχνεις.Θέλουν πραγματικά πολλή δουλειά,μπράβο σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή